Intro

Vink introduceert smaakvolle whisky van Nederlandse bodem. Vink is een zeer toegankelijke Whisky maar tegelijkertijd complex genoeg voor de doorgewinterde Whisky drinker. Dit Nederlandse Whisky merk is een initiatief van een bond gezelschap aan ondernemers met één gezamenlijke interesse: Whisky!

De challenge

Hoe onderscheid je een nieuw whiskymerk in een markt met duizenden concurrenten? Allereerst hebben we een personage geschetst, waarna we field-research zijn gaan doen. In de bezochte slijterijen werd al snel duidelijk dat het whisky-schap een bruine muur van etiketten en verpakkingen is. Dit is dan ook precies waar de kansen voor Vink liggen.

Het resultaat

Door een goed vooronderzoek en een helder beeld van de doelgroep hebben we een opvallend Whiskymerk gecreëerd. Hierbij was het belangrijk om op te vallen in het schap maar zeker ook de klassieke whisky “look and feel” te behouden. Je kunt Vink zien als het jonge broertje in het schap. Een mooie balans tussen modern en vintage. Met een feloranje verpakkingen en een Nederlandse/ Amsterdamse elementen op het label laat Vink haar trotse roots zien.